Maistinės vertės rodikliai

Norint pasirinkti sveikus maisto produktus turime vadovautis maisto produktų „šviesoforu“. 🚦Remiantis juo, išsirinksite sveikatai palankesnius maisto produktus.🔍
🔴 Raudona spalva pažymėtame stulpelyje esantys skaičiai nurodo, kokius produktus parduotuvėje vertėtų padėti atgal į lentyną.
🟡 Geltona spalva pažymėtame stulpelyje kokius produktus reikėtų vartoti rečiau arba visai riboti.
🟢 Geriausiai rinktis produktus, kuriose yra reikšmės, nurodytos žaliame stulpelyje. Tokiu būdu pasirinksite sveikesnį maistą ir pasirūpinsite savo geresnę savijauta.

Saugokime sveikatą pasirinkdami sveikatai palankius maisto produktus! ❤️ 

Simbolio „Rakto skylutė“ tikslas

Simbolio „Rakto skylutė“ tikslas – padėti vartotojams lengviau išsirinkti maisto produktus tarp kitų tos pačios grupės maisto produktų. Tai įprasti produktai, tačiau juose mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, o grūdų turinčiuose gaminiuose išsaugota daugiau maistinių skaidulų. 💚

Nemokama nuotolinė paskaita „Subalansuotos mitybos reikšmė mūsų sveikatai“

📢❗️K V I E Č I A M E į nemokamą nuotolinę paskaitą „Subalansuotos mitybos reikšmė mūsų sveikatai“ su gydytoja dietologe K. Jasmontiene 👩‍⚕️🥗.
Paskaitos metu aptarsime:
📍Pagrindiniai lėtinių neinfekcinių ligų rizikos veiksniai ir jų įtaka sveikatai. Kūno masės indeksas ir jo reikšmė;
📍 Maistinės medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui. Rekomenduojamos energijos ir maistinių medžiagų paros normos bei jų kiekiai;
📍 Jodo, seleno, vitaminų, mikro- ir makroelementų reikšmė sveikatai;
📍Veiksniai, lemiantys maisto produktų bei gėrimų palankumą ar nepalankumą sveikatai. Maisto pasirinkimo piramidės principai;
📍Dietos, vegetarinė, veganinė mityba, žaliavalgystė bei jų įtaka sveikatai. Valgymo sutrikimai;
📍Dalyvių klausimai lektorei.

Ar žinote kokios medžiagos laikomos alergiją arba netoleravimą sukeliančiomis medžiagomis?

❓💬 Ar žinote kokios medžiagos laikomos alergiją arba netoleravimą sukeliančiomis medžiagomis? 🤓 🤔 Susipažinkite kokie alergenai randasi maisto produktuose 👇🍲.
📍Maisto produktuose apie galimus alergenus yra nurodyta sudedamųjų medžiagų sąraše aiškiai pateikia alergiją ar netoleravimą sukeliančios medžiagos arba produkto pavadinimą. Be to, alergiją ar netoleravimą sukeliančios medžiagos arba produkto pavadinimas turi būti pabrėžiamas pateikiant jį taip, kad jis aiškiai išsiskirtų iš kitų sudedamųjų dalių sąrašo sudedamųjų dalių, pvz., pasirenkant tam tikrą šriftą, stilių arba fono spalvą. 🕵️‍♀️

KVIEČIAME KRETINGOS RAJONO SAVIVALDYBĖS ĮMONES IR ĮSTAIGAS DALYVAUTI „PSICHIKOS SVEIKATOS KOMPETENCIJŲ DIDINIMO ĮMONIŲ DARBUOTOJAMS” PROGRAMOJE

Mokymų tikslas. Didinti darbdavių ir darbuotojų žinias apie psichikos sveikatą darbe ir stiprinti jų kompetenciją psichikos sveikatos srityje, pagrindinį dėmesį skiriant darbuotojų atsparumo psichikos sveikatos rizikos veiksniams didinimui ir psichosocialinės aplinkos darbovietėse gerinimui.

Mokymų organizavimo tvarka:

Bendra mokymų trukmė 32–40 kontaktinių valandų, iš jų ne mažiau kaip pusė skiriama praktiniams užsiėmimams. Mokymai vykdomi įmonėje, patogiu laiku arba vykdomi nuotoliniu būdu. Mokymai įgyvendinami per vienus kalendorinius metus.

Mokymų organizavimas vyksta šiais etapais:

  • Psichosocialinių profesinės rizikos veiksnių darbo vietoje identifikavimas ir problemų nustatymas.
  • Mokymų dalyvių raštingumo psichikos sveikatos srityje įvertinimas.
  • Darbuotojų kompetencijos psichikos sveikatos srityje didinimo mokymų plano sudarymas ir įgyvendinimas.
  • Mokymų užsiėmimų metu perteikiamos žinios ir formuojami praktiniai įgūdžiai šiomis temomis: psichikos sveikatos samprata; psichosocialiniai profesinės rizikos veiksniai: tokie kaip darbo sąlygos, darbo reikalavimai, darbo organizavimas, darbo turinys ir daug kt.; stresas darbe: požymiai, priežastys, žala ir jo įveika, prevencija, taikant mokslu ir praktika grįstas streso valdymo programas; profesinis perdegimas: požymiai, priežastys, žala ir jo įveika, prevencija; pasirinkta kita darbdaviui aktuali tematika. Kiekvieno užsiėmimo metu taip pat aptariama mokymų plano įgyvendinimo eiga, aktualijos ir kylantys iššūkiai.
  • Baigus mokymus, įvertinama mokymų eiga, pasiekti rezultatai ir iššūkiai bei parengiamos konkrečios rekomendacijos darbdaviui, kaip mažinti neigiamą psichosocialinių profesinės rizikos veiksnių poveikį darbuotojų sveikatai, gerinti psichosocialinę aplinką darbo vietose ir stiprinti darbuotojų psichikos sveikatą.

SVARBU! Ši mokymų programa teikiama įmonėms, kurios įstatymų nustatyta tvarka yra atlikusios psichosocialinių profesinės rizikos veiksnių tyrimą darbo vietose bei sutinka pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Kretingos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru.

Pasibaigus mokymams išduodami pažymėjimai.

Daugiau informacijos: tel. 867230763 arba el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.